Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

Engedélyezem Nem kérem
Gasztro

Májpürével töltött tojás

Hozzávalók

– 4 db tojás

– 200 g szárnyas máj (csirke, pulyka, liba)

– 20 g vöröshagyma

– 50 g vaj vagy margarin

– fűszerek (só, őrölt bors)

Elkészítés

A tojásokat hideg vízben feltesszük főni, és 10 percnyi főzés után kivesszük, majd hideg vízben lehűtjük, megtisztítjuk, félbevágjuk, a sárgáját kiszedjük és félretesszük. Miközben a tojás fő, a vöröshagymát finomra vágjuk, a felolvasztott vajban megpirítjuk, hozzáadjuk a szárnyas májat, és a hagymával együtt puhára pároljuk, sózzuk, borsozzuk, kevés majorannát szórunk rá. Ezután átkeverjük, és finom lyukú húsdarálón a tojássárgákkal együtt ledaráljuk, habverővel kikeverjük, és habzsákba tesszük, majd a félbe vágott tojásokba töltjük. Tálalhatjuk franciasaláta alapra, vagy éppen zöld salátalevélre is.

Adjunk mellé valamilyen mártást (készen kapható majonézmártást kevés citromlével, száraz fehérborral elkeverve külön edényben tálalhatunk hozzá.)

Te bedőlsz az álhíreknek?

Hiába az elővigyázatosság, napjainkban nem nehéz belefutni egy-egy álhírbe, összeesküvés-elméletbe, ügyesen vagy kevésbé ügyesen manipulált fotóba, trükkösen szerkesztett videóba. Teszteld a tudásodat, lássuk, mennyire látsz át a szitán!

TESZT KITÖLTÉSE

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top