Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

Engedélyezem Nem kérem
Gasztro

Majonézes zöldborsó

Hozzávalók:

  • 500 g friss vagy mirelit zöldborsó

  • 1 tubus majonéz mártás

  • 100 g citrom

  • 10 g porcukor, kevés só

    Elkészítése:

    A friss zöldborsót hideg vízben feltesszük főni, a vizet megsózzuk. Mirelit zöldborsó esetében a sós vizet felforraljuk és a még fagyos zöldborsót ebbe tesszük. Mindkét esetben a borsót puhára főzzük, leszűrjük és jól lecsepegtetjük.

    A majonézt ízesítjük sóval, porcukorral, citromlével, elkeverjük és hozzáadjuk a lecsurgatott zöldborsót. Összekeverjük és hűtőbe téve lehűtjük.

    Adhatjuk önállóan vagy köretnek is.

  • Címlap

    top