Gasztro

Szalonnás zöldbab

Gyorsan elkészíthető!

Hozzávalók:

  • 1000 g zöldbab

  • 150 g bacon szalonna

  • 100 g sajt (szelet)

  • só, őrölt bors

    Elkészítése:

    A zöldbabot megtisztítjuk és egészben, sós vízben puhára főzzük, leszűrjük és hagyjuk kihűlni. A kihűlt babból kötegeket alakítunk ki és a kötegeket betekerjük a vékony szalonnaszeletekbe. A betekert babot tűzálló tálba téve ráhelyezzük a sajtszeleteket. Előmelegített sütőbe téve addig sütjük, amíg a szalonna megpirul.

    Forrón tálaljuk. Adhatjuk önálló ételként vagy köretként is.

  • Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

    Címlap

    top