Gasztro

Kapros sertéstokány

Hozzávalók

  • 600 g sertéscomb vagy lapocka
  • 50 g zsír
  • 50 g vöröshagyma
  • 1 cs. kapor
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 2 dl tejföl
  • 1 db citrom
  • 20 g liszt
  • só, őrölt bors, cukor

    Elkészítés

    A sertéshúst kb. kisujjnyi vastagságú csíkokra vágjuk. A finomra vágott hagymát a zsíron megpirítjuk, hozzáadjuk a feldarabolt húst, és zsírjára lepirítjuk. Sóval, borssal, finomra vágott kaporral ízesítve, kevés fehérbort aláöntve, fedő alatt majdnem puhára pároljuk. A tejfölből és a lisztből habarást készítünk, és a majdnem puha húst ezzel besűrítjük, kevés citromlével és cukorral ízesítjük, átforraljuk. Végül forrón tálaljuk párolt rizzsel vagy valamilyen főtt tésztával. Ha valaki burgonyával szereti, az is illik hozzá.

  • Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

    Címlap

    top

    Szeretnél értesítést kapni?

    Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

    A hét legizgalmasabb cikkei!
    Friss sztárhírek itthonról és külföldről
    Tudd meg, mit mond a horoszkópod!
    Regisztráció

    Elfelejtett jelszavad helyett könnyen tudsz új jelszót megadni, ehhez az alábbi lépéseket kell csak követned:

    1. Add meg az alábbi beviteli mezőben az e-mail címed vagy felhasználóneved
    2. A hozzád tartozó címre kiküldünk egy levelet a jelszócseréhez. Ellenőrizd a SPAM mappádat is, ha nem látod pár percen belül a levelet a beérkezettek között.
    3. A levélben kapott linket 24 órán belül lekattintva eljutsz egy felületre, ahol megadhatod az új jelszavad
    4. Jelentkezz be a friss jelszóval

    Fiókod törléséhez add meg a jelszavadat:

    Itt tudod a jelszavadat megváltoztatni:

    Új jelszó mentése