Gasztro

Vajas fogasszeletek

Hozzávalók

  • 700 g fogasfilé
  • 1 db citrom
  • 80 g vaj vagy margarin
  • Elkészítés

    A fogasfilét felszeleteljük, sózzuk és meglocsoljuk a kicsavart citromlével. Rövid ideig hűtőbe tesszük, hogy az ízesítők jól átjárják a halhúst. Közben – hogy a köret is készüljön- a burgonyát megtisztítjuk és hideg vízben feltesszük főni, a zöldpetrezselymet finomra vágjuk és a vaj felében megfuttatjuk.

    A fogasszeleteket egy lapos lábasban egymás mellé helyezzük, kevés folyadékot adunk hozzá és puhára pároljuk (a szeletek vastagságától függően 5-8 perc). Közben a burgonyát leszűrjük és a vajas petrezselyemmel átforgatjuk. Tálaláskor a vaj másik felét felolvasztjuk, a megpárolt halszeleteket forró tálra rendezzük, melléhalmozzuk a vajas burgonyát és a halat meglocsoljuk az olvasztott vajjal. Citromkarikával díszítjük.

    A nehezebb, az ízletesebb fogas receptje.

  • Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

    Címlap

    top

    Szeretnél értesítést kapni?

    Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

    A hét legizgalmasabb cikkei!
    Friss sztárhírek itthonról és külföldről
    Tudd meg, mit mond a horoszkópod!
    Regisztráció

    Elfelejtett jelszavad helyett könnyen tudsz új jelszót megadni, ehhez az alábbi lépéseket kell csak követned:

    1. Add meg az alábbi beviteli mezőben az e-mail címed vagy felhasználóneved
    2. A hozzád tartozó címre kiküldünk egy levelet a jelszócseréhez. Ellenőrizd a SPAM mappádat is, ha nem látod pár percen belül a levelet a beérkezettek között.
    3. A levélben kapott linket 24 órán belül lekattintva eljutsz egy felületre, ahol megadhatod az új jelszavad
    4. Jelentkezz be a friss jelszóval

    Fiókod törléséhez add meg a jelszavadat:

    Itt tudod a jelszavadat megváltoztatni:

    Új jelszó mentése