Gasztro

Szarvastokány erdei gombával

Hozzávalók

  • 800 g szarvascomb (színhús)
  • 100 g zsír vagy étolaj
  • 100 g vöröshagyma
  • 20 g paradicsompüré
  • 200 g erdei gomba
  • 2 dl száraz vörösbor
  • 1 csomag petrezselyemzöld
  • só, őrölt bors, kakukkfű, csontlé

    Elkészítése

    A szarvascombot hideg vízben jól megmossuk, ceruza vastagságú metéltre vágjuk, a gombát megtisztítjuk, megmossuk és szeletekre vágjuk. A finomra vágott vöröshagymát zsíron aranysárgára pirítjuk, belekeverjük a paradicsompürét és ezzel tovább pirítjuk, majd hozzáadjuk a szarvashúst. Sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel ízesítjük, fedő alatt pároljuk, ha levét elfőtte, kevés csontlével vagy vízzel pótoljuk. Amikor a hús puhulni kezd, hozzáadjuk a gombát és a bort, megszórjuk a finomra vágott petrezselyemzölddel és puhára pároljuk. Párolt rizs köretet, burgonyakrokettet vagy burgonyafánkot adhatunk hozzá.

  • Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

    Címlap

    top

    Szeretnél értesítést kapni?

    Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

    A hét legizgalmasabb cikkei!
    Friss sztárhírek itthonról és külföldről
    Tudd meg, mit mond a horoszkópod!
    Regisztráció

    Elfelejtett jelszavad helyett könnyen tudsz új jelszót megadni, ehhez az alábbi lépéseket kell csak követned:

    1. Add meg az alábbi beviteli mezőben az e-mail címed vagy felhasználóneved
    2. A hozzád tartozó címre kiküldünk egy levelet a jelszócseréhez. Ellenőrizd a SPAM mappádat is, ha nem látod pár percen belül a levelet a beérkezettek között.
    3. A levélben kapott linket 24 órán belül lekattintva eljutsz egy felületre, ahol megadhatod az új jelszavad
    4. Jelentkezz be a friss jelszóval

    Fiókod törléséhez add meg a jelszavadat:

    Itt tudod a jelszavadat megváltoztatni:

    Új jelszó mentése