Gasztro

Vadnyúl cukkinivel

Hozzávalók

  • 1200 g nyúlcomb vagy gerinc
  • 150 g vöröshagyma
  • 20 g fokhagyma
  • 300 g paradicsom
  • 200 g zöldpaprika
  • 100 g zsiradék (olaj vagy margarin)
  • 500 g cukkini
  • 2 dl száraz fehér bor
  • só, őrölt bors, babérlevél, kakukkfű

    Elkészítése

    A megmosott húst feldaraboljuk (a gerincet 10 cm hosszúságúra, a combokat félbevágjuk) sózzuk, borsozzuk, a zsiradék felét felhevítjük és a húsok minden oldalát hirtelen megsütjük, a bort aláöntve fedő alatt puhára pároljuk. Amíg a hús párolódik a cukkinit, a paprikát, a paradicsomot megtisztítjuk, nagyobb kockákra (1,5 x 1,5 cm) vágjuk, a vöröshagymát lereszeljük vagy finomra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk. A zsiradék másik felében a vöröshagymát megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a cukkinit, majd a paprikát és legvégül a paradicsomot, babérlevelet, sózzuk, borsozzuk. Kevés kakukkfüvet és a zúzott fokhagymát hozzáadva a ragut majdnem puhára pároljuk, majd a megpárolt húsra tesszük, és azzal összeforraljuk. Tálaláskor a húst a tálra rendezzük, rátesszük a ragut és burgonya- vagy zöldségkrokettel tálaljuk. Természetesen elkészíthető házinyúlból is csak akkor kevésbé kell fűszerezni.

  • Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

    Címlap

    top