Gasztro

Bugaci fokhagymás birkacomb

Hozzávalók



  • 800 g csontos ürücomb

  • 100 g füstölt szalonna

  • 1 nagy fej fokhagyma

  • 150 g vöröshagyma

  • 200 g vegyes zöldség

  • 2 dl száraz vörösbor

  • 30 g liszt

  • 20 g paradicsompüré

  • só, egész bors, babérlevél, kakukkfű

    Elkészítése


    Az ürücombról a vastagabb faggyúréteget eltávolítjuk, megmossuk és hegyes késsel a combba szúrva fokhagymával megtűzdeljük, sózzuk. A vöröshagymát és a zöldségeket megtisztítjuk és felszeleteljük. A serpenyőben kiolvasztott szalonna zsírjában az előkészített hús minden oldalát pirosra sütjük. A serpenyőből kivesszük és egy lábasba áttesszük. A visszamaradó zsírban a vöröshagymát és a zöldségeket lepirítjuk, hozzáadjuk a paradicsompürét, amivel rozsdabarnára pirítjuk, majd megszórjuk liszttel és elkeverjük. A vörösbort és kevés vizet adva hozzá fűszerezzük (egész bors, babérlevél, kakukkfű) és az egészet a lábasban levő elősütött combra öntjük. Fedő alatt puhára pároljuk. Ha megpuhult, a párolóléből kivesszük, pihentetjük és felszeleteljük, a mártást átszűrjük, ha szükséges utánaízesítjük, felforraljuk. Tálaláskor a tálra öntjük az átszűrt mártást, rendezetten ráhelyezzük a felszeletelt húst. Köretként gombás rizst, burgonyakrokettet vagy bármilyen módon sütött burgonyaköretet és idénysalátát adhatunk.
  • Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

    Címlap

    top