Hozzávalók
• 250 g szálkamentes hal
• 100 g trappista sajt
• 2 db tojás
• 30 g vaj
• só
Az öntethez
• 70 g majonéz
• 0,5 dl tejszín
• 1 csomó metélőhagyma (snidling)
• só, citromlé, őrölt fehér bors
Elkészítése
A halat kevés sózott vízben megpároljuk, levében kihűtjük, a léből kivéve kisebb darabokra törjük. A sajtot lereszeljük, hozzáadjuk a két nyers tojást, felverjük. Serpenyőben a vaj felét felolvasztjuk, a sajtos tojás felét beleöntjük, és omlettet sütünk belőle. Megismételjük a másik felével is, és kihűtjük, majd metéltre vágjuk. A majonézhez hozzáadjuk a tejszínt, a citromlevet, a finomra vágott metélőhagymát, sózzuk, borsozzuk, és az egészet simára keverjük. A darabokra tört halat, a metéltre vágott omlettet keverőtálba tesszük, ráöntjük az öntetet, és lazán összekeverjük. Fogyasztásig hűtőszekrényben tartjuk.