Gasztro

Hideg málnás lepény





Hozzávalók

• 1 csomag mirelit leveles tészta
• 300 g friss málna
• 4 dl tejszín
• 80 g porcukor
• 50 g liszt a tészta nyújtásához


Elkészítése

A mirelit leveles tésztát szobahőmérsékleten felengedjük. A gyúródeszkát meglisztezzük, a felengedett tésztát 1 cm vastagra nyújtjuk, megfelelő nagyságú sütőlemezre tesszük, villával megszurkáljuk, és előmelegített forró sütőben megsütjük. A megsült tésztát a sütőből kivéve hagyjuk kihűlni, és félbevágjuk.

Amíg a tészta sül, a málnát átválogatjuk, alaposan megmossuk, lecsepegtetjük és leszárítjuk. A tejszínt kemény habbá verjük, kevés cukorral ízesítjük, és felét elkenjük a megsütött tészta egyik felén, egyenletesen rárakjuk a málnát, majd befedjük a másik lappal, és végül a tetejét megkenjük a maradék habbal, és málnaszemekkel díszítjük. Éles fűrészkéssel óvatosan felszeleteljük. A betöltést úgy időzítsük, hogy a tálalás előtt legyünk készen vele, mert a tejszín összeeshet. Ennek elkerülésére használhatunk tejszínhab flakont is, amely keményebb habot ad és így a kinyomott tejszínhabba keverhetünk kevés málnát is. Lehet kísérletezni is, mert mindent el lehet készíteni sokféleképpen.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top