Gasztro

Sárgadinnye sonkával

Hihetetlennek tûnik, hogy a mézédes sárgadinnye és a rendkívül sós pármai sonka milyen fantasztikus ízharmóniát hoznak létre. A gasztronómiai élvezetekrõl híres olasz konyhában már régóta kedvelt elõétel, itt az ideje, hogy mi is megismerkedjünk vele.





Hozzávalók:

• 15 dkg feta sajt
• fél sárgadinnye
• 3 friss füge
• 2 kis újhagyma
• fél csokor snidling
• 10 bazsalikomlevél 
• 8 szelet sonka
• 10 dkg nem sós sajt
• 1 evőkanál fehérbor
• őrölt bors
• só

Elkészítés:

A friss sajtot szitába tesszük, lefedjük, és hűtőben hagyjuk lecsöpögni. Fél dinnye belsejét kikaparjuk, húsát 8 részre vágjuk, meghámozzuk. A fügéket négyfelé vágjuk. A hagymákat megtisztítjuk, és apróra vágjuk. 16 snidlingszárat félreteszünk. A maradék snidlinget és a bazsalikomot apróra vágjuk. A sonka zsíros részét eltávolítjuk. A lecsöpögtetett sajtot villával összetörjük, belekeverjük a bort, a fetát, a hagymát, a bazsalikomot és a snidlinget. Borssal ízesítjük. A sonkát kettévágjuk, mindegyikre 2 fügedarabot és 1 negyed dinnyét teszünk. Roládként feltekerjük, 1-1 snidlingszárral átkötjük. A maradék sonkákra tesszük, újra felcsavarjuk, és ismét snidlinggel átkötjük.





További receptek a Fakanál augusztusi számában!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top