Gasztro

Gesztenyeropogós

Hozzávalók





• 250 g natúr gesztenyemassza vagy
• 500 g héjas gesztenyéből készített püré
• 1 db tojás
• 2 dl tej
• 100 g liszt
• 5 g sütőpor
• só, őrölt bors

A bundázáshoz

• 2 db tojás
• 100g liszt
• 200 g zsemlemorzsa
• olaj a sütéshez


Elkészítése

Amennyiben friss gesztenyéből készítjük, kissé hosszabb ideig tart. Ilyenkor a gesztenyét meg kell főzni oly módon, hogy a gesztenyét megmossuk, leszárítjuk, és minden egyes darabot éles késsel bevágunk, és sütőlemezre téve, előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a kemény héj szét nem válik. A héját eltávolítjuk, majd a tejben puhára főzzük, ledaráljuk vagy összetörjük.

A vajat megolvasztjuk, és hozzáadva a lisztet fehér habzásig hevítjük, beletesszük az áttört gesztenyét, jól kiforraljuk. A tűzről levéve kissé kihűtjük, és elkeverjük benne az egész tojásokat és a sütőport, sózzuk, borsozzuk, összedolgozzuk és gömb vagy rúd formákat kialakítva bundázzuk, majd előmelegített nem túl forró olajban kisütjük, lecsepegtetjük. Elsősorban szárnyasételekhez adjuk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top

Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

A hét legizgalmasabb cikkei!
Friss sztárhírek itthonról és külföldről
Tudd meg, mit mond a horoszkópod!
Regisztráció

Elfelejtett jelszavad helyett könnyen tudsz új jelszót megadni, ehhez az alábbi lépéseket kell csak követned:

  1. Add meg az alábbi beviteli mezőben az e-mail címed vagy felhasználóneved
  2. A hozzád tartozó címre kiküldünk egy levelet a jelszócseréhez. Ellenőrizd a SPAM mappádat is, ha nem látod pár percen belül a levelet a beérkezettek között.
  3. A levélben kapott linket 24 órán belül lekattintva eljutsz egy felületre, ahol megadhatod az új jelszavad
  4. Jelentkezz be a friss jelszóval

Fiókod törléséhez add meg a jelszavadat:

Itt tudod a jelszavadat megváltoztatni:

Új jelszó mentése