Gasztro

Avokádó krémleves





Hozzávalók

• 2 db érett avokádó
• 1 dl száraz fehérbor
• 60 g vaj
• 1 csomó kapor
• 20 g liszt
• 50 g vöröshagyma
• 80 g füstölt sonka vagy gépsonka
• 2 dl tejszín
• só, őrölt fehér bors


Elkészítése

Az avokádót megtisztítjuk, a húsát felszeleteljük. A vöröshagymát és a sonkát finomra vágjuk. A vajat megolvasztjuk, beletesszük a vöröshagymát és megfonnyasztjuk, majd hozzátesszük a szeletelt avokádót, sózzuk, borsozzuk és együtt majdnem puhára pároljuk. Felöntjük 8 dl vízzel vagy húslevessel, és lassú forralással puhára főzzük. Az egészet szitán áttörjük vagy turmixgépben egyneműsítjük. A tejszínt a liszttel csomómentesre keverjük, és a lángra visszatett levesünket besűrítjük. Tálaláskor a csésze aljára tesszük a sonkát, rámerjük a forró levest, és kaporral díszítjük.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top

Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

A hét legizgalmasabb cikkei!
Friss sztárhírek itthonról és külföldről
Tudd meg, mit mond a horoszkópod!
Regisztráció

Elfelejtett jelszavad helyett könnyen tudsz új jelszót megadni, ehhez az alábbi lépéseket kell csak követned:

  1. Add meg az alábbi beviteli mezőben az e-mail címed vagy felhasználóneved
  2. A hozzád tartozó címre kiküldünk egy levelet a jelszócseréhez. Ellenőrizd a SPAM mappádat is, ha nem látod pár percen belül a levelet a beérkezettek között.
  3. A levélben kapott linket 24 órán belül lekattintva eljutsz egy felületre, ahol megadhatod az új jelszavad
  4. Jelentkezz be a friss jelszóval

Fiókod törléséhez add meg a jelszavadat:

Itt tudod a jelszavadat megváltoztatni:

Új jelszó mentése