Gasztro

Tippek- röviden





• Az almás lepény leírása alapján készíthetünk lepényt más töltelékkel is – cseresznye, meggy, barack, szilva, körte stb., arra azonban figyeljünk, hogy a lédúsabb gyümölcsöket jobban nyomkodjuk ki a megsütött tésztalapra való helyezés előtt, mert különben elázik.

• A nagyobb felületű lapokat sütés előtt villával szurkáljuk meg, hogy a keletkező gázok eltávozhassanak.





• Ha kedvünk és főleg időnk van dekoratívabb lepényt készíthetünk, ha a második lapból ujjnyi vastag rudakat sodrunk, és ezzel „rácsozzuk” be a tölteléket. A hő hatására a gyümölcs is kissé karamellizálódik, ami kellemesebb ízhatást is biztosít.

• A Rákóczi túrós lepényt készíthetjük piskótával is, ekkor 2 tojásból készített piskótamasszát habzsákból, vagy zsírpapírból tekert zacskóból „rácsozzunk” a túróréteg tetejére.

• Az omlós tészták készítésénél csipetnyi sót is keverjünk a tésztához.





• A linzertésztából készült süteményeket, kivéve a töltelékkel készülőket (almás lepény, sütőtökpite) egy-két nappal a fogyasztás előtt készítsük el, így finomabbak lesznek.

• A kiszúrt linzerkarikákat habkártya segítségével rakjuk a sütőlemezre, mert a vékony tészta könnyen deformálódhat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top