Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

Engedélyezem Nem kérem
Gasztro

Kapros rántott csirke újburgonyával







Kattints a képre!
Hozzávalók 4 személyre:

• 2 db rántani való csirke (1,20 kg)
• 15 dkg liszt
• 3 db tojás
• 20 dkg zsemlemorzsa
• 3 dl étolaj
• 2 csomó kapor
• 5 dkg vaj
• só


Elkészítése:

A feldarabolt csirkét megsózzuk, lisztbe, felvert tojásba, zsemlemorzsába bundázzuk, és bő, forró olajban kisütjük.
Egy mély tűzálló tál aljára megmosott és szárazra itatott kaprot teszünk. Erre helyezzük a rántott csirkedarabokat. A tetejére szintén megmosott és szárazra itatott kaprot teszünk. A vajat megolvasztjuk, és meglocsoljuk vele a rántott csirkedarabokat. Lefedve 10 percre a sütőbe toljuk. A csirkehús átveszi a kapor kellemes illóanyagát.
Vajas petrezselymes újburgonyát kínálunk mellé, és külön tartármártást is teszünk az asztalra.

Címlap

top