Gasztro

Csokis-diós krém

Ha nincs idõ a sütéssel bajlódni, vagy éppen valami könnyebb édességet szeretnénk kínálni vonalaira kényes vendégünknek, akkor sem kell a csokoládé kínálta örömökrõl lemondanunk. Ilyenkor egy-egy pillanatok alatt elõállítható krémmel zárhatjuk a jól sikerült vacsorát.





Hozzávalók:
20 dkg csokoládé
1 evőkanál instant kávé
3 evőkanál víz
3 dkg vaj
4 tojás
8 dkg dió



A csokoládét kis darabokra tördeljük, majd a vízzel és a kávéporral kis lábasba tesszük, és vízgőzben sima krémmé főzzük. Hozzáadjuk a vajat, és simára keverjük. Levesszük a tűzről, és a tojássárgákat is hozzáadjuk. A diót durvára vágjuk (néhány gerezdet félretszünk), és a krémhez keverjük. A tojásfehérjét habbá verjük, majd óvatosan a krémbe forgatjuk. Üvegkelyhekbe töltjük, és dióval díszítjük. Tálalásig hűtőbe állítjuk.
2268 kcal (9525 kJ)

Jó tudni
A csokoládé akkor áll el sokáig, ha hideg helyen tartjuk. Könnyen megolvaszthatjuk, ha előtte kis darabokra tördeljük.

Fortély
Vigyázzunk, nehogy a dió avas legyen, mert elronthatja az ételt!







További receptek a Fakanál
decemberi számában!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top