Gasztro

Sonkás-juhtúrós rakott palacsinta

Manapság nagyon divatos lett az eklektika kifejezés. De ne korlátozzuk értelmét a mûvészetekre. Ételek jellemzõje is lehet. Bár a szakácsmesterség is mûvészet!







Kattints a képre!
Hozzávalók

• 8 db sós palacsinta
• 200 g főtt sonka
• 1 dl tejföl
• 150 g juhtúró
• 20 g vaj
• 1 csomó metélőhagyma
• só


Elkészítése

A főtt sonkát apróra vágjuk vagy ledaráljuk, és kevés tejfölt adunk hozzá. A juhtúrót villával áttörjük, tejföllel krémszerűvé keverjük, sózzuk, a finomra vágott metélőhagymával összekeverjük. A palacsintákat felváltva megkenjük az ízesített juhtúróval, a következőt a sonkával, majd a legfelső palacsintát vastagon bekenjük a tejfölös juhtúróval. A rakott palacsintát előmelegített sütőben átforrósítjuk, és tetejét megpirítjuk. Tortaszerűen felszeletelve tálaljuk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top