Hozzávalók:
• 4 csirkecomb
a töltelékhez:
• 4 darabka csirkemáj
• 5 dkg szalonna
• 10 dkg csiperkegomba
• 1 fej vöröshagyma
• 2 dkg vaj
• 1 evőkanál borecet
• szárnyas fűszerkeverék
a szószhoz:
• 5 dl tyúkhúsleves
• 1 nagy csokor bazsalikom
• 1 evôkanál olívaolaj
• 2 evőkanál tejföl
Elkészítése:
A combokat éles késsel hosszában bemetsszük úgy, hogy a csontokat kivehessük. A májat és a szalonnát ledaráljuk. A hagymát és a gombát apróra vágjuk, majd a darált húsokkal együtt a vajban megpároljuk. A szárnyas fűszerkeverékkel ízlés szerint fűszerezzük, hozzáadjuk az ecetet, és összeforraljuk. A combokat megtöltjük, formára igazítjuk, a tyúkhúslevesben megpároljuk (kb. fél óra), majd kivesszük, és pirosra grillezzük. A maradék levest a felére forraljuk. A bazsalikomleveleket nagyon apróra vágjuk, és simára keverjük az olajjal. A tejfölt a sűrű leveshez adjuk, majd a bazsalikomos olajjal simára keverjük. A combokat ezzel a szósszal tálaljuk.
585 kcal (2457 kJ)/adag
Tipp: Párolt cukkiniszeleteket kínálhatunk mellé.
Fortély: A bazsalikomot tartósíthatjuk, ha olajjal és 1 kávéskanál sóval összekeverjük, majd légmentesen lezárjuk. Hűtőben néhány hétig eláll.
További receptek a Fakanál áprilisi
számában