Gasztro

Paprikás-paradicsomos orsótészta

Hogy éppen milyen tésztát válasszunk? Ezt leggyakrabban a mártás dönti el. A könnyebb, hígabb mártásokhoz jobban illik a spagetti, míg a rövid barázdált tészták a hagyományos húsos ragukhoz, halakhoz illenek. A rövid tésztákhoz – mint például az orsó – nagyon jól mennek az olajban, vajban párolt zöldségek is.





Hozzávalók:
40 dkg orsótészta
1 piros húsú paprika
2 zsenge újhagyma
3 evőkanál olaj
3 paradicsom
1 gerezd fokhagyma
5 dkg reszelt sajt
1 csokor bazsalikom
Knorr Delikát Ételízesítő, só



Elkészítése:
A tésztát sós vízben kifőzzük. A paprika magját és ereit eltávolítjuk, a húsát apróra vágjuk, és a hagyma fehér szárával együtt, 2 kanál olaj hozzáadásával addig turmixoljuk, amíg pépes lesz. A paradicsomot pár percre forró vízbe tesszük: ha a héja berepedezik, kivesszük, hideg vízbe mártjuk, és meghámozzuk. Két paradicsomot a paprikakrémhez adunk, és még egyszer turmixoljuk. A maradék olajban megfuttatjuk az apróra vágott fokhagymát. Hozzáadjuk a paprikakrémet, megszórjuk Delikáttal, és nagylángon 5 percig tovább főzzük. A főtt tésztát leszűrjük, a mártáshoz keverjük, és megszórjuk reszelt sajttal, borssal, valamint a megmaradt, felkockázott paradicsommal. Tépett bazsalikomlevelekkel díszítjük.


Fortély
Az érett paradicsomnak gyakran nagyon sok a leve. Éppen ezért, hogy a mártásunk ne legyen folyós, a paradicsom levét, miután a héját lehúztuk, óvatosan nyomjuk ki. 

 






További receptek a Fakanál októberi számában!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top