Gasztro

Sóskaleves





Hozzávalók

• 500 g friss sóska
• 30 g vöröshagyma
• 30 g vaj
• 2 db tojássárgája
• 1 db zöldségleves kocka vagy fél liter csontlé
• 2 dl tejszín
• só, cukor, szerecsendió


Elkészítése

Az átválogatott és vastag szárától megtisztított sóskát sok vízben alaposan megmossuk, és nagyobb darabokra, a vöröshagymát apróra vágjuk. A leveskockát kb. egy liter vízben feloldjuk. A vajon a hagymát megpirítjuk, hozzáadjuk a sóskát és tovább pirítjuk, majd a zöldséglevessel felöntjük, és kb. tíz percig főzzük. Közben a tejszínt és tojássárgáját összekeverjük, és a tűzről levett leveshez keverjük. Utána ízesítjük, ha szükséges.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top

Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

A hét legizgalmasabb cikkei!
Friss sztárhírek itthonról és külföldről
Tudd meg, mit mond a horoszkópod!
Regisztráció

Elfelejtett jelszavad helyett könnyen tudsz új jelszót megadni, ehhez az alábbi lépéseket kell csak követned:

  1. Add meg az alábbi beviteli mezőben az e-mail címed vagy felhasználóneved
  2. A hozzád tartozó címre kiküldünk egy levelet a jelszócseréhez. Ellenőrizd a SPAM mappádat is, ha nem látod pár percen belül a levelet a beérkezettek között.
  3. A levélben kapott linket 24 órán belül lekattintva eljutsz egy felületre, ahol megadhatod az új jelszavad
  4. Jelentkezz be a friss jelszóval

Fiókod törléséhez add meg a jelszavadat:

Itt tudod a jelszavadat megváltoztatni:

Új jelszó mentése