Gasztro

Zöldek

Tavasszal általában a könnyebb ételeket részesítjük elõnyben, aminek oka az egyre magasabb a hõmérséklet, és a kisebb energiaigény. Legyen ez tehát a zöldségek ideje!

A zöldségek szervezetünk számára fontos védő és tápanyagokat tartalmaznak, rosttartalmuk kedvezően befolyásolja az emésztést. Az üvegházi termesztésnek és a gyors szállítási lehetőségeknek köszönhetően a legtöbb zöldségféle már egész évben kapható, de általában a friss hazai primőr a legjobb.





A zöldségek vásárlásánál és felhasználásánál a következő “aranyszabályokat” tartsuk be:

• csak friss és sérülésmentes nyersanyagot vásároljunk,
• csak közvetlenül a felhasználás előtt tisztítsuk, daraboljuk a zöldségféléket, hogy a levegő oxigéntartalma ne károsítsa vitamin és színanyagukat
• ne áztassuk hosszú ideig a zöldségféléket, inkább folyóvíz alatt mossuk meg alaposan és gyorsan
• mérsékelten ízesítsünk, fűszerezzünk, hogy a zöldségfélék megtartsák jellegüket
• a zöldségek főzése gyorsabb és egyenletesebb, ha azokat egyformára daraboljuk fel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top

Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

A hét legizgalmasabb cikkei!
Friss sztárhírek itthonról és külföldről
Tudd meg, mit mond a horoszkópod!
Regisztráció

Elfelejtett jelszavad helyett könnyen tudsz új jelszót megadni, ehhez az alábbi lépéseket kell csak követned:

  1. Add meg az alábbi beviteli mezőben az e-mail címed vagy felhasználóneved
  2. A hozzád tartozó címre kiküldünk egy levelet a jelszócseréhez. Ellenőrizd a SPAM mappádat is, ha nem látod pár percen belül a levelet a beérkezettek között.
  3. A levélben kapott linket 24 órán belül lekattintva eljutsz egy felületre, ahol megadhatod az új jelszavad
  4. Jelentkezz be a friss jelszóval

Fiókod törléséhez add meg a jelszavadat:

Itt tudod a jelszavadat megváltoztatni:

Új jelszó mentése