Gasztro

Grillezett kalács nektarinnal

Nemcsak húsokat süthetünk parázson, és nemcsak a zöldségek kapnak különleges ízeket a szabadtéri sütéstõl. Édességek, desszertek is készülhetnek a "rácson", vagy akár nyársra húzva is.










Könnyen elkészíthető
Előkészítés: 10 perc
Sütés: 6 perc
Olcsó
Hozzávalók:

• 1 kalács,
• 4 dkg Rama margarin,
• 1 kávéskanál őrölt fahéj,
• 3 evőkanál cukor,
• 4 szelet kalács (1 cm vastagra vágva),
• 2 érett nektarin.





A Rama margarint a fahéjjal és 1 evőkanál cukorral habosra keverjük, ezzel a kalácsszeleteket mindkét oldalunkon megkenjük. A nektarinokat megmossuk, kettévágjuk, magjaikat kiszedjük, és minden darabot kettévágunk. A szeleteket a maradék cukorral megszórjuk, és a kalácsszeletekkel együtt oldalanként 2-3 percig grillezzük. A szeleteket tányérokra tesszük, a nektarindarabokat a tetejükre rendezzük, és rögtön kínáljuk.

Tipp:

Különlegesen finom lesz, ha tejszínhabot nyomunk a szeletek tetejére, vagy 1-1 gombóc vaníliaízű fagylaltot teszünk rá.

Fortély:

Nem törik el a kalács szeleteléskor, ha szikkadt darabokkal készítjük.





További receptek a Fakanál júliusi számában.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top