Gasztro

Irlandi ürügulyás

Hozzávalók


800 g ürülapocka csont nélkül
50 g vöröshagyma
200 g sárgarépa
200 g petrezselyemgyökér
100 g zellergumó
10 g fokhagyma
500 g burgonya
500 g kelkáposzta
só, egész bors, babérlevél, kakukkfű

Elkészítése


Az ürühúst megtisztítjuk, eltávolítjuk a faggyús, inas részeket és 1,5 x 1,5 cm-es kockára vágjuk, leforrázzuk, leszárítjuk. Hideg vízben feltesszük főni, ha felforrt, lehabozzuk. Amíg a leves felforr, a zöldségféléket kis hasábokra, a burgonyát és a kelkáposztát cikkekre vágjuk. A leves lehabozása után a hasábokra vágott zöldségeket, vöröshagymát, a fokhagymát hozzáadjuk a leveshez, sózzuk, fűszerezzük. A levest nagyon lassan főzzük mindaddig, amíg az anyagok félpuhára főnek. Ekkor hozzáadjuk a cikkekre vágott burgonyát és kelkáposztát, és készre főzzük. A levest főzés közben ne kevergessük, mert zavaros lesz.
Mindig forrón tálaljuk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top

Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

A hét legizgalmasabb cikkei!
Friss sztárhírek itthonról és külföldről
Tudd meg, mit mond a horoszkópod!
Regisztráció

Elfelejtett jelszavad helyett könnyen tudsz új jelszót megadni, ehhez az alábbi lépéseket kell csak követned:

  1. Add meg az alábbi beviteli mezőben az e-mail címed vagy felhasználóneved
  2. A hozzád tartozó címre kiküldünk egy levelet a jelszócseréhez. Ellenőrizd a SPAM mappádat is, ha nem látod pár percen belül a levelet a beérkezettek között.
  3. A levélben kapott linket 24 órán belül lekattintva eljutsz egy felületre, ahol megadhatod az új jelszavad
  4. Jelentkezz be a friss jelszóval

Fiókod törléséhez add meg a jelszavadat:

Itt tudod a jelszavadat megváltoztatni:

Új jelszó mentése