Gasztro

Tejfölös kelbimbó és tejes kivikoktél

Mai menüajánlatunk tejfölös kelbimbó és tejes kivikoktél.



Tejfölös kelbimbó






Hozzávalók

• 600 g mirelit kelbimbó
• 2 dl tejföl
• só, őrölt bors, őrölt kömény


Elkészítése

A kelbimbót forrásban lévő sós vízben majdnem puhára főzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük.

A tejfölt sóval, borssal, köménnyel elkeverjük. A lecsepegtetett kelbimbót tűzálló tálra tesszük, ráöntjük az ízesített tejfölt, majd forró sütőben, vagy mikrosütőben az egészet összemelegítjük.


Tejes kivikoktél





Hozzávalók 1 főre

• 2 db kivi
• 1 db banán
• 1/2 db avokádó
• 1,5 dl tej
• 1 tojássárgája
• 30 g méz
• 50 g vaníliafagylalt


Elkészítése





Az anyagokat turmixoljuk a fagylalt kivételével, majd lehűtjük. Hosszú pohárban szervírozzuk úgy, hogy először vaníliafagylaltot teszünk a pohárba, majd ráöntjük a turmixot, végül kivikarikával díszítjük.


Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top