Pórés sonkasaláta és mandulás kakaó

nlc | 2003. Szeptember 13.
Mai menüajánlatunk pórés sonkasaláta és mandulás kakaó.

Pórés sonkasaláta

Hozzávalók

• 2 póréhagyma fehér része
• 20-20 dkg burgonya és kukorica (konzerv)
• 2 paradicsom
• 20 dkg sonka (egészben)
• 1 gerezd fokhagyma
• 1 citrom leve
• 3 ek. olaj
• 1 ek. apróra vágott snidling
• őrölt bors, só

Elkészítése

A pórékat megtisztítjuk, 2 cm-es szeletekre vágjuk, és sós vízben puhára főzzük. Hideg vízzel leöblítjük, és konyhai papírtörlőre tesszük, hogy leitassuk róluk a nedvességet. A burgonyákat sós vízben puhára főzzük, meghámozzuk, majd felkockázzuk. A kukoricát lecsöpögtetjük. A paradicsomokat kettévágjuk, belsejüket kikaparjuk, a húsukat összezúzzuk. A sonkát felkockázzuk.
Mély tálban simára keverjük a zúzott fokhagymát a citromlével, sóval, borssal ízesítjük, majd lassanként beledolgozzuk az olajat. Beleforgatjuk a burgonyát, a még langyos pórét, a kukoricát, a paradicsomot és a sonkát. A snidlinggel megszórva, azonnal tálaljuk.

Mandulás kakaó

Hozzávalók 2 adaghoz

• 6 púpos ek. kakaó
• bő 1/4 l tej
• 2 ek. keményre vert tejszín
• 2 ek. őrölt mandula
• 1 csipet fahéj
• 1 ek. pirított mandulaforgács

Elkészítése

A kakaót, a darált mandulát és a fahéjat keverjük a forró tejbe, majd töltsük szét két pohárba. Tegyünk rá a felvert tejszínhabból és a mandulaforgácsból.

Exit mobile version