Narancsos-nutellás gesztenyepüré

nlc | 2003. November 15.
Gesztenyepüré-változat narancshéjjal, likõrrel és az elmaradhatatlan Nutellával. Ha már unod a régi, csak tejszínes változatot, vagy egyszerûen újra vágysz, próbáld ki ezt. Akkor is, ha nem tudsz egy ételt Nutella nélkül elképzelni!





Hozzávalók kb. 4 adaghoz:

• 1 csomag gesztenyemassza
• 1 evőkanál porcukor
• 2 evőkanál Triple Sec-likőr
• 1 db narancs reszelt héja
• 4 evőkanál Nutella
• 4 adag tejszínhab


Készítése:

A gesztenyemasszát összegyúrjuk a porcukorral, narancshéjjal, és a likőrrel. Az így előkészített masszát hűtőben pihentetjük, majd burgonyapréssel áttörjük. Ennek hiányában a masszát érdemes mélyhűtőben dermeszteni, majd lereszelni. Üvegpoharak aljába kevés tejszínhabot és Nutellát teszünk. Rászórjuk a gesztenyemasszát, majd ismét Nutellát és tejszínhabot töltünk a pohárba.

Csokoládéforgáccsal, narancsgerezddel, rolettivel dekorálhatjuk.





Exit mobile version