A jó kávé elkészítésének titka

nlc | 2003. November 18.
Ez a nemes ital megérdemli, hogy elkészítését szertartásként végezzük el. Ha a következõ szabályokat tiszteletben tartjuk, jó esélyünk van arra, hogy finom, illatos kávét készítsünk.




• A kávéfőzőnk mindig legyen tiszta.

• Jó kávét kizárólag friss vízből készíthetünk.

• Ne használjunk állott kávét, vagyis a kávéőrlemény is legyen friss.

• Amikor kinyitunk egy csomag vákuumos kávét, azonnal töltsük át egy jól záródó fémdobozba, hogy aromáját hosszú ideig megőrizze.

• Szakemberek azt javasolják, hogy a frissen őrölt kávét hűtőszekrényben ajánlatos tárolni.

• A legjobb kávé 96 fokos vízből készül, legfinomabb íze és illata akkor van, ha kb. 85 fokon szolgálják fel, illetve 50 fokosan isszák. Az instant kávéhoz 80 foknál melegebb vizet ne használjunk.

• A kávéitalt elkészítése után azonnal fogyasszuk el, mert ha áll, sokat veszít minőségéből.

• Ha sokáig főzzük vagy meleg helyen tároljuk, a kávéban levő finom aromák elvesznek. Amennyiben mégis hosszabb ideig szeretnénk melegen tartani, töltsük át egy termoszba.
Exit mobile version