Hozzávalók:
• 350 g csirkemell
• 3 közepes paradicsom
• 200 g finomra szelt sonka
• 100 g felszeletelt trappista sajt
• 3 keménytojás, negyedekre vágva
Vinaigrette öntet
• ½ csésze olívaolaj
• ¼ csésze fehérborecet
• 2 teáskanál mustár
• 1 teáskanál cukor
• ¼ teáskanál őrölt bors
Elkészítése:
Forró olajban pirítsd meg a csirkehúst, amíg mindkét oldala barna nem lesz. Egy tepsiben süsd át 15 perc alatt. Hűtsd ki, aztán szeld fel.
Vágd a paradicsomokat 8 darabba, mosd meg levelenként a salátát, tépd szét a leveleket kis darabokra. A hozzávalókat egy nagy edényben keverd össze, és öntsd le az öntettel.
Vinaigrette: egy tetővel rendelkező edényben rázd össze a hozzávalókat.