Csokoládés mogyoróscsók-torta

nlc | 2003. November 18.
Tombolj, tobzódj a csokiban és a mogyoróban. Édes bûn, egyszer-egyszer belefér!

Hozzávalók:











• 20 dkg mélyhűtött levelestészta
• 15 dkg mogyorós vagy mandulás csók
• 1,5 dl tej
• 80 g étcsokoládé
• 80 g kristálycukor
• 2 tojás
• 1 dl kakaólikőr
• 1 csomag vaníliás cukor
• kevés porcukor
• vaj, liszt


Elkészítése:

A tésztát felengedjük, meglisztezett deszkán akkor korongot nyújtunk belőle, hogy egy 22-25 cm átmérőjű, 3-4 cm magas, kerek, kivajazott, kilisztezett tortaformát ki tudjunk bélelni vele. Az alját villával megszurkáljuk, az egyik tojást kissé felverjük, és megkenjük vele a tésztát. Szép szorosan rárakjuk a mogyorós csókokat, és meglocsoljuk a kakaólikőrrel. A maradék felvert tojáshoz hozzáadjuk a másik tojást, a kristály- és vaníliás cukrot, habosra keverjük, és vékony sugárban belecsorgatva belekeverjük a tejet is. A csokoládét borsónyi darabokban a mogyorós csókok tetejére szórjuk, és ráöntjük a krémet.

Előmelegített sütőben 190-200 fokon kb. 40 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd tálra tesszük, és tetszőleges alakzatban megszórjuk porcukorral.
Exit mobile version