Gasztro

Tippek – a marhahúsokhoz

Sokan már csak azért sem kezdenek hozzá a marhahús elkészítéséhez, mert annak idején azt hallották, hogy az bizony nem egyszerû feladat. De ne riadj vissza, kis odafigyeléssel menni fog!





  • Az angolosan sütendő hússzeleteket egyáltalán ne verjük ki, csak nyomkodjuk meg kézzel, hogy megsütve a közepe nyers és véres maradjon.


  • A félangolosra sütött húst, kissé verjük ki, hogy a közepe a sütés után félig nyers maradjon.


  • A jól kisütött bélszínt teljesen kiverjük és teljesen átsütjük. Nagyon vékonyra ebben az esetben se klopfoljuk ki, mert akkor sütés közben esetleg kiszárad.


  • Az angolos húsokba soha ne szúrjuk bele sütés közben a villát, mert az értékes húsnedvek eltávoznak. Mindig a sütővillával alányúlva, óvatosan fordítsuk meg.


  • A száraz pácoláshoz ízlés szerint egyéb fűszereket is használhatunk: kakukkfű, majoránna, fenyőmag, koriander.


  • A pörkölt- és tokányfélék puhára párolásánál szakaszosan alkalmazzuk a rövid lében párolást és pirítást.
  • Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

    Címlap

    top

    Szeretnél értesítést kapni?

    Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

    A hét legizgalmasabb cikkei!
    Friss sztárhírek itthonról és külföldről
    Tudd meg, mit mond a horoszkópod!
    Regisztráció

    Elfelejtett jelszavad helyett könnyen tudsz új jelszót megadni, ehhez az alábbi lépéseket kell csak követned:

    1. Add meg az alábbi beviteli mezőben az e-mail címed vagy felhasználóneved
    2. A hozzád tartozó címre kiküldünk egy levelet a jelszócseréhez. Ellenőrizd a SPAM mappádat is, ha nem látod pár percen belül a levelet a beérkezettek között.
    3. A levélben kapott linket 24 órán belül lekattintva eljutsz egy felületre, ahol megadhatod az új jelszavad
    4. Jelentkezz be a friss jelszóval

    Fiókod törléséhez add meg a jelszavadat:

    Itt tudod a jelszavadat megváltoztatni:

    Új jelszó mentése