Gasztro

Tippek – az italokhoz

A borivás mindenkori aranyszabálya a mértékletesség, a bort csodálatos ízgazdagságával nem vedelni, csupán kortyolgatni, ízlelni kell.




• A márkás borokat ne keverjük ásványvízzel, vagy szódavízzel.
A szódavizet a bor után, külön fogyasszuk.


• Nagyobb vendégség esetén, ahány fogás, annyiféle bort adjunk és tartalékban minden borból legyen még. Kellemetlen, ha a vendég az éppen kiürült palackból inna még.








• Az italok megválasztásakor – az ételekkel való harmonizálás mellett – elsősorban a társaság összetételére, korára, nemére, nemzetiségére legyünk figyelemmel. Fontos szempont, hogy milyen évszakban, vagy napszakban, milyen alkalomból tartjuk az összejövetelünket.


• A kiváló borok-ételek tiszteletére, az alkalomnak megfelelően, az asztalon gyertyát szokás gyújtani.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top