Gasztro

Sült szardínia és szalonnás rösti

A rösti megfõzött, áttört és megsütött krumplis lepény, amelyet szalonnával, fûszerekkel, sajttal ízesíthetünk. Akár maradékokból is elkészíthetõ, és milyen jólesik egy kiadós erdei séta vagy síelés után!


Sült szardínia





Hozzávalók:

• 900 g szardínia
• 2 citrom
• 2 felszelt paradicsom
• só, bors
• 75 ml olaj
• petrezselyem, oreganó


Elkészítése:

Tisztítsd meg a szardíniát, és ha kell, távolítsd el a fejét. Jól mosd és szárítsd meg. Egy nagy alpos tálba szépen rendezd el.
Szeld fel az egyik citromot, a másiknak facsard ki a levét. A halak közé felváltva tedd be a citrom- és halszeleteket. Sózd, borsozd meg. Locsold meg a halakat olajjal és citrommal, és szórd meg a fűszerekkel. 10-12 percig süsd. Hidegen és melegen is finom!


Szalonnás rösti





Hozzávalók


• 60 dkg főtt krumpli
• 2 szelet baconszalonna
• 5 dkg reszelt sajt
• 3 evőkanál olaj
• só


Meghámozzuk, és krumplinyomón áttörjük a burgonyát, majd megsózzuk, és jól összekeverjük. 2 evőkanál olajjal kikenjük a teflonsütőt, belerakjuk a krumplit, jól összenyomjuk, lefedjük, és kislángon 15 percig sütjük. Tányérra borítjuk, a maradék olajat is a sütőbe tesszük, és visszacsúsztatjuk a krumplilángost, a sületlen felével lefelé, majd azt is 15 percig sütjük, ugyancsak lefedve. Rátesszük a csíkokra vágott szalonnát a lángosra, meghintjük reszelt sajttal, és néhány percre sütőbe toljuk, amíg a sajt megpirul.





Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top