Szezámmagos, mézes csirke

nlc | 2005. Február 15.
Csirke, szezámmag, méz. Ínycsiklandó házasítás keleties ízekkel. Ráadásul könnyû, kímél, egy adagja csak 240 kalória. Elkészítése pedig mintegy 15 perc!






Hozzávalók:



• 1 tk. szezámolaj
• 2 felvágott hagyma
• 2 tk. frissen őrölt gyömbér
• 2 kicsontozott, szeletelt csirkemell
• 1 ek. szezámmag
• 4 ek. enyhén sós szójaszósz
• 2 ek. méz


Előkészítése:

1. Forrósítsd fel a serpenyőt vagy wokot egy kevés olajjal együtt. Dobd bele a hagymát, a gyömbért, aztán süsd 4 percig, amíg a hagyma puhára párolódik.


2. Add hozzá a csirkehúst, majd süsd aranybarnára. Öntsd bele a szójaszószt és a mézet. Ezzel is süsd legalább 4 percig vagy tovább, míg a hús megpuhul.

Exit mobile version