Sonkás spagetti

Dubravecz Emese / Marmalade blog | 2006. Április 14.

Hozzávalók:


• 30 dkg spagetti
• egy-két szelet maradék sonka (kb. 15 dkg)
• 2 tojás
• 1 dl főzőtejszín
• só, bors, olaj, margarin
• 5 dkg trappista sajt


Elkészítés:

A tészta főzővizéhez tegyél fel két liter vizet forrni, és szórj bele egy kiskanálnyi sót. Amikor a víz lobog, tedd bele a spagettit és főzd félig keményre („al dente”, kb: 6-8 perc). Ezalatt kevés margarinon párold át a sonkát, egy másik tálba pedig keverd el a főzőtejszínt két tojással, kevés sóval, borssal, reszelt sajttal. Mikor a sonka megpirult öntsd rá a tojásos-tejszínes szószt és kevergesd addig, amíg összesűrűsödik. A leszűrt spagettit forgasd meg ebbe a masszába és tálalásig tartsd melegen.

Exit mobile version