Gasztro

Pulykamell málnaszószban






Hozzávalók:

• 60 dkg pulykamell
• 1dl málnaszörp
•  2, 5 dl vörösbor
•  1 evőkanál étkezési keményítő
•  20 dkg málna
• só, bors
• egy kiskanálnyi fahéj
• 2-3 evőkanál barnacukor

Elkészítés:

A pulykamellet vágd fel nagyobb szeletekre, szórd meg sóval, kevés borssal és serpenyőbe vaj és olaj egyenlő arányú keverékén süsd át mindkét oldalát. Félidő tájt, amikor a széle már fehéredik, fűszerezd fahéjjal, barnacukorral és süsd készre a húst.
A málnaszörpöt keverd el a borral és forrald össze, ha nem elég sűrű, akkor egy kiskanál étkezési keményítőt hozzáadva besűrítheted. Add hozzá a visszamaradt pecsenyelevet, a megtisztított, málnaszemeket és egy-két perc alatt forrald össze mártást. Tálald a húst krumplipürével, és a málnaszósszal.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top