Gasztro

Mentaszirupos dinnyekavalkád












Hozzávalók:

Fejenként:
• 4-5 szelet narancssárga belű sárgadinnye
• 4-5 szelet zöld belű sárgadinnye
• egy szelet görögdinnye
• 1/2 dl víz
• 1 ek cukor
• fél citrom, vagy zöldcitrom leve és reszelt héja
• fél csokor menta (8-10 levél)
• opcionális: vaníliarúd, alkohol (vodka, fehérrum)


Elkészítés:

Minnél többféle dinnyét kapunk, annál jobb. Először elkészítjük a mentaszirupot: a vizet összeforraljuk a cukorral. Leveszzük a tűzről, hozzáadjuk a citromlevet, reszelt citromhéjat és a mentát. Teljesen kihűtjük. A dinnyékből karalábévájóval kis gömböket vágunk. Ráöntjük a mentaszirupot, és jégbe hűtve tálaljuk.


Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top