10 dkg szárított rókagomba 2 db édesköménygumó 1 marék bazsalikom 8-10 db koktélparadicsom 1 ek édesköménymag ( ha nincs mozsár lehet őrölt is) só bors olivaolaj 50 dkg vaj Elkészítés: A sütőt felmelegítjük 220 fokra. A szárított gombát beáztatjuk langyos vízbe kb. fél órára. Utána leszűrjük, a gombát félrerakjuk. Az édesköményt vastagabb csíkokra szeleteljük, a koktélparadicsomot pedig felezzük. A bazsalikomot megmossuk és széttépkedjük. A sertést alaposan megmossuk, felszeleteljük. A köménymagot, sót, borsot mozsárba szórjuk és egy kevés olívaolajjal összezúzzuk. A kapott masszával bekenjük a húsokat. Óvatosan egy tepsire helyezzük és rakjuk a gáztűzhelyre, hogy egy kicsit megforrjon, aztán mehet is a sütőbe. Kb 60 percig sütjük.
Tipp:
Jó étvágyat |