Sertésbatyu

nlc | 2006. Augusztus 09.

• 50 dkg sertés szűz
• 10 dkg szárított rókagomba
• 2 db édesköménygumó
• 1 marék bazsalikom
• 8-10 db koktélparadicsom
• 1 ek édesköménymag ( ha nincs mozsár lehet őrölt is)
• só
• bors
• olivaolaj
• 50 dkg vaj

Elkészítés:

A sütőt felmelegítjük 220 fokra.

A szárított gombát beáztatjuk langyos vízbe kb. fél órára. Utána leszűrjük, a gombát félrerakjuk. Az édesköményt vastagabb csíkokra szeleteljük, a koktélparadicsomot pedig felezzük. A bazsalikomot megmossuk és széttépkedjük.

A sertést alaposan megmossuk, felszeleteljük. A köménymagot, sót, borsot mozsárba szórjuk és egy kevés olívaolajjal összezúzzuk. A kapott masszával bekenjük a húsokat.

Az édesköményt a fóliára szórom rárakom a felezett paradicsomot. Megszórom a friss bazsalikommal és ráfektettem a húsokat. A tetejére pedig mehet a gomba. A batyu hosszabbik részét hajtunk, megnyomkodjuk minimum 4szer. A batyu egyetlen nyitott oldalán beöntjük a bort (ha marad bor azt büszkén elfogyaszthatjuk), és hajtogatunk, megnyomkodjuk minimum négyszer a batyu szélét, és a batyu zárva.

Óvatosan egy tepsire helyezzük és rakjuk a gáztűzhelyre, hogy egy kicsit megforrjon, aztán mehet is a sütőbe. Kb 60 percig sütjük.

Tipp:
Tálalásnál lehet hasonló mint a sütésnél, a tányér egyik részén az édeskömény rá a paradicsom bazsalikom a másik részen a hús rá a gomba.

Zenei Ajánlat: The Very Best Of Paulo Conte

Jó étvágyat


Exit mobile version