Gasztro

Karamelles-fahéjas sült alma (haladóknak!)





Hozzávalók (4 személyre):

• 2 nagy alma
• 1 ek. kukoricakeményítő
• 12 dkg liszt
• 1 tk. sütőpor
• 3 ek. olaj
• csipet só
• 1 kk. fahéj

A karamellhez:

• 20 dkg kristálycukor
• 3 ek. olaj

Elkészítés:

Először elkészítjük a tésztát, amelyben kisütjük az almát: a lisztet, sütőport, sót és fahéjat egy edénybe szitáljuk, hozzáadunk annyi hideg vizet – kb. 1,5 dl-t –, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk. Simára keverjük az olajjal. 15 percig pihentetjük. Az almákat meghámozzuk, csumáját eltávolítjuk, 4-5 karikára szeleteljük, amelyeket félbevágunk. Megszórjuk a kukoricakeményítővel (hogy rajta maradjon a tészta). A wokban olajat forrósítunk, az almákat a tésztába mártjuk, és adagokban aranybarnára sütjük, oldalanként kb. 2 perc alatt.
A karamellhez az olajat és a cukrot egy lábasban alacsony tűzön felolvasztjuk, és amikor karamell állagú, gyorsan mindkét oldalán belemártjuk az almákat, hogy a karamell vékonyan befedje. Egy előre kikészített, olajjal kikent, szezámmaggal megszórt tálcára tesszük. Azonnal tálaljuk vaníliafagyival.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top