Kapros-fokhagymás tengerihal-filé

nlc | 2007. Január 17.

Hozzávalók:


• 4-6 szelet tengerihal-filé
• 1,5 dl olívaolaj
• egy csokor kapor
• 6 gerezd zúzott fokhagyma
• két citrom
• többszínű tarkabors
• kevés Worcestershire-szósz


Elkészítés:

Készítsd el a páclét: keverd az olívaolajba az egyik citrom kifacsart levét, szórd meg sóval, borssal (előzetesen az egy evőkanálnyi tarkaborsot zúzd szét egy mozsárban), add hozzá az apróra vágott fokhagymákat, a felaprított kaporcsokrot és a másik citromot szeletekre vágva. Ebben a mártásban pihentesd a halfiléket (lehetőleg egy-két órán át), majd grillserpenyőben (vagy sima serpenyőben) süsd meg mindkét oldalán. Köretként dobhatsz mellé néhány felszeletelt zöldséget: padlizsánt, burgonyát stb.

Exit mobile version