Csirke szõlõvel és tárkonnyal

nlc | 2007. Május 23.

• só, bors
• 4 csirkecomb (alsó-felső)
• apróra vágott petrezselyem
• 1 marék apróra vágott tárkony
• 4 teáskanál magos mustár
• 2 evőkanál liszt
• extra szűz olívaolaj
• 1 vöröshagyma apróra vágva
• 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
• 3-4 zellerszár apróra vágva
• 3 diónyi vaj
• 2 pohár fehérbor
• ½ liter húsalaplé
• 2 marék rukola
• 3 marék szőlő félbevágva







Melegítsük fel a sütőt 180 fokra, és fogjunk 1 olyan edényt, ami mehet a sütőbe is.
A sót, a borsot, a tárkonyt, a mustárt összekeverjük, és óvatosan a csirke bőre alá töltjük. Meglocsoljuk olívaolajjal, és beszórjuk liszttel. Egy tepsiben felmelegítünk 4 evőkanál olívaolajat, és megpirítjuk a csirkecombokat minden oldalon. Ha a csirkék kellemesen megpirultak, kiszedjük egy tálra. A maradék olajba beleszórjuk a hagymát, a fokhagymát és a zellerszárat, és megpirítjuk őket. Ha ez kész, akkor a csirkét belehelyezzük a zöldségek közé, felöntjük a borral és a húsalaplével, egyszer megtottyantjuk a gázon, és mehet is a sütőbe.

½ óra sütés után kiszedhetjük a sütőből, beleszórjuk a szőlőt, a rukolát, keverünk rajta egyet, 15 perc sütés, és tálalhatjuk is.

Köretnek mehet polenta vagy rizs.

Zenei ajánlat: Emberek, megjelent a Pink Martini új lemeze: Hey Eugene.
Exit mobile version