Szilvás-morzsás sütemény

nlc | 2007. Augusztus 15.

Hozzávalók az omlós tésztához:


• 40 dkg liszt
• 1 kiskanál sütőpor
• 8 dkg cukor
• 1 tojás
• 15 dkg hideg vaj kisebb darabokra vágva
• 0,5 dl hideg tej

A töltelékhez: 1 kg szilva, 1 csomag vaníliás cukor, 1 kiskanál őrölt fahéj, 10 dkg barna cukor

A morzsához: 20 dkg vaj, 15 dkg cukor, 15 dkg liszt, 10 dkg darált mandula vagy dió

A lisztet keverd el a sütőporral, és dolgozd össze egy masszává a hideg vajjal, a tojással, a cukorral és a tejjel. Csomagold fóliába, és egy fél órára tedd be a hűtőszekrénybe.
Ezalatt a szilvákat vágd félbe és magozd ki.
A morzsához olvaszd fel a vajat, és hagyd hűlni. A lisztet keverd össze a mandulával, a cukorral, és öntsd hozzá az olvasztott vajat is, és robotgéppel keverd morzsássá.
A tésztát belisztezett deszkán nyújtsd ki, és fektesd egy tepsibe, helyezd el rajta a szilvaszemeket, és szórd meg a vaníliás cukor, barna cukor, fahéj keverékével, majd hintsd meg egyenletesen a morzsával. Előmelegített sütőben kb. 40 percig süsd.

Exit mobile version