Kapros burgonyaleves (kulajda)

nlc | 2007. December 04.

Hozzávalók:

30 dkg burgonya
1 dl tejföl
1 csokor kapor

citrom
köménymag
1 evőkanál zsír
1,5 evőkanál liszt a rántáshoz

Először készítsd el a rántást: a forró zsírban pirítsd világosbarnára a lisztet, majd öntsd fel 1 liter vízzel. Forrald össze, dobd bele az apróra vágott burgonyát, ízesítsd fűszerekkel (só, köménymag), és főzd puhára. Keverd bele a tejfölt, az apróra vágott kaprot, és savanyítsd citromlével.
Levesbetétnek jól illik hozzá a buggyantott tojás. Ehhez forralj fel vizet egy alacsonyabb lábosban, tegyél bele sót és kevés ecetet. Üsd bele a tojást (személyenként 1 darabot) és 4-5 percig főzd, majd vedd ki. Nem folyik szét a tojás, ha a forró vízbe beleállítasz egy leveses merőkanalat, és abba ütöd bele a tojást.

Exit mobile version