Crostini Toscani

nlc | 2007. December 22.

Hozzávalók:
500 g szépen megpucolt csirkemáj
1 csokor friss zsálya
1 hagyma
15 deka kapribogyó
8 szardellafilé
25 deka vaj
bagett

A megtisztított májat szárazra töröljük, és a 25 deka felolvasztott vajban lassú tűzön addig sütjük, amíg teljesen át nem sül, de vigyázzunk, hogy ne legyen túl kemény. A májat kiszedjük a vajból, és összemixeljük (lazíthatjuk egy kanál húslével), de ne teljesen pépesre, hanem úgy, hogy krémes legyen, és maradjon benne még egy-két kis darabka. A hagymát, a zsályát és a kaprit nagyon apróra összevagdaljuk, és a vajban enyhén megpirítjuk. Hozzáadjuk az apróra mixelt májat, és röviden összeforraljuk. Hozzáadunk 1-2 evőkanál húslevet, megint felfőzzük, és beledobjuk a szardellafilét. Összekeverjük, hogy teljesen szétessenek. Borsozni, sózni csak akkor kell, ha a szardella nem volt elég sós.
Vékony fehérkenyér-szeletkékre, ciabattára vagy toszkán fehér kenyérre kenjük. Zsályalevéllel lehet díszíteni.

Exit mobile version