![]() |
A hasék elkészítését jelentősen megkönnyítik a készen kapható tészták, melyek felolvasztás után sokféleképpen használhatóak. Ragasztáshoz tojást használunk, a tészta kenéséhez is. A haséba töltelékként kerülhet hús, káposzta, velő és még sok minden, de szinte mindig némi előkészítés után. Emiatt lesz aztán annyira laktató, hogy nemcsak uzsonnára, de akár egy leves után második fogásnak is adhatjuk.
Juhtúrós pogácsa Hozzávalók: 30 dkg vaj, 25 dkg juhtúró, 60 dkg liszt, 0,5 dl joghurt, 3 dkg élesztő, 1,2 dl tej, 3,5 dkg só.
A vajat felolvasztjuk. Hozzáadjuk a juhtúrót, a lisztet, a joghurtot és az élesztőt. Alaposan összegyúrjuk, lassan hozzáadva a tejet és legvégül a sót. Langyos helyen kelesztjük háromnegyed órát. Ezután másfél ujjnyi vastagra nyújtjuk, és apró pogácsákat szaggatunk belőle. Konyharuhával letakarva újabb 15 percig pihentetjük, majd tepsibe tesszük, felvert egész tojással megkenjük, és 180 °C-ra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük. Tipp: Kedvünk szerint, még a sütés előtt szórhatunk rá szezám- vagy lenmagot is. |
További két tuti Tamás-receptet (Szalonnás masni, Kéksajtos-pórés hasé) olvashatsz a Nők Lapja január 2-án megjelenő, egyes számában!