Brokkolival töltött reformvagdalt

nlc | 2008. Január 09.
Laktovegetáriánusok is fogyaszthatják, mert nincs benne tejtermék és tojás.

Hozzávalók:

2,5 decis bögre mint mérce
1 bögre zabpehely
1 bögre kölespehely
½ bögre rizspehely
3 evőkanál teljes kiőrlésű tönkölyliszt (lehet teljes kiőrlésű búzaliszt is)
2 evőkanál szezámmag
1 evőkanál napraforgómag
1 fej vöröshagyma
1 kisebb fej brokkoli
4 gerezd fokhagyma
1-1 kiskanál rozmaring
oregánó, bazsalikom
őrölt fűszerpaprika
kevés zsemlemorzsa
olaj

A brokkolit szedd szét rózsáira, és lobogó forró vízben főzd félpuhára.
A pelyheket szórd egy nagy tálba, és keverd össze 2 bögre langyos vízzel. Add hozzá a fűszereket: kevés rozmaringot, oregánót, őrölt fűszerpaprikát, bazsalikomot. Keverd bele a szezámmagot, a napraforgómagot és a 4 gerezd zúzott fokhagymát. Szórd meg liszttel, és egy órára tedd félre pihenni. Ezalatt a pelyhek magukba szívják a vizet, és a massza besűrűsödik. (Ha esetleg túl száraz lenne, akkor még egy kevés víz adható hozzá.)
Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon párold meg, és keverd a masszához.
Egy kisebb őzgerincformát vagy püspökkenyérformát kenj ki olajjal, szórd meg zsemlemorzsával, és tedd bele a massza felét. Fektesd rá a brokkolirózsákat, és fedd be a maradék masszával. Előmelegített sütőben, kisebb lángon kb. 40 perc alatt készre sül.
Amikor kihűlt, fordítsd ki a formából, és szeletelve tálald fel.

Exit mobile version