Gasztro

Lazac brokkoliszószos masnitésztával

Egyre több táplálkozási irányzat hirdeti a helyi, hazai termesztésű zöldségek fogyasztásának előnyeit az importzöldségekkel szemben. De vajon tudjuk-e, hogy vitamindús zöldségeink mikor, melyik hónapban kerülnek elérhető áron a piacra?

Hozzávalók: fejenként 10 dkg lazacfilé, 1 kisebb fej (kb. 30 dkg) brokkoli, 2 evőkanál liszt, 2 + 5 dkg vaj, 8 dkg füstölt mozzarella sajt, 1 dl tej, 1,5 dl tejszín, 20 dkg masnitészta (farfalle), só, frissen őrölt tarka bors, szerecsendió.

Előkészületek: a brokkolirózsákat lobogó forró, sós vízben főzd meg. Amikor megpuhult, szűrd le, és 1-2 evőkanál főzőlé vagy tej hozzáadásával, botturmix segítségével pürésítsd. A lazacot forró vízzel mosd át, majd papír törlőkendővel itasd fel róla a nedvességet. Fűszerezd be kevés sóval, durvára zúzott tarka borssal. Csöpögtess rá két kiskanál olívaolajat, és tedd félre egy kis időre. Lobogó forró vízben főzd ki a masnitésztát.

 

A szószhoz egy serpenyőben olvaszd fel az 5 dekányi vajat, szórj rá 2 evőkanál lisztet, keverd el. Folyamatosan adagold hozzá a tejet, majd a tejszín hozzáadásával sűrítsd be. Fűszerezd sóval, őrölt borssal, szerecsendióval. Keverd össze a brokkolipürével, és reszeld hozzá a sajtot is.

Kevés vajon süsd meg a lazacot, és tálald a brokkoliszósszal meglocsolt, összeforgatott farfalle tésztával.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top