Gasztro

Spárgafelfújt

Egyre több táplálkozási irányzat hirdeti a helyi, hazai termesztésű zöldségek fogyasztásának előnyeit az importzöldségekkel szemben. De vajon tudjuk-e, hogy vitamindús zöldségeink mikor, melyik hónapban kerülnek elérhető áron a piacra?

Hozzávalók: 250 g zöld spárga, fél csokor petrezselyem, só, bors, 2 tojás, 2 szelet füstölt főtt tarja, 3 evőkanál liszt, fél kiskanál mustár, néhány csepp Worcestershire-szósz, 3 evőkanál reszelt sajt.

A spárgát mosd meg, tisztítsd meg, és a keményebb végét vágd le. A spárgákat dobd be lobogó forró, sós vízbe, néhány perc alatt puhára főnek. Ekkor emeld ki a vízből, add hozzá az apróra vágott petrezselymet, és 1-2 evőkanál főzőlé segítségével turmixold össze.

 

A tojásokat válaszd szét. A fehérjét verd fel kemény habbá. A tojássárgákat keverd össze a mustárral, a Worcestershire-szósszal, a reszelt sajttal. Adj hozzá 2 szelet apróra vágott főtt tarjahúst, szórd meg a liszttel. Keverd hozzá a spárgapürét, legvégül forgasd bele a tojások keményre felvert habját. Vajjal, liszttel kend ki a szufléformákat, öntsd bele a masszát, és előmelegített, forró sütőben kb. 180 fokon, 15 perc alatt süsd készre.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top