Mangós almakrémleves

nlc | 2008. Május 26.
A gyümölcsök tagadhatatlanul színesebbé teszik táplálkozásunkat. Változatosak, mert nem csak önmagukban fogyaszthatók, ugyanakkor kiváló kísérői lehetnek húsételeknek, sült sajtoknak, halas fogásoknak.

Hozzávalók:

4 édesebb alma (starking vagy jonagold),

1 darab érett mangó,

2 dl tejszín,

méz, ízlés szerint,

fél citrom leve,

1 rúd fahéj, 1 csillagánizs, két levél menta.

Az alma héját tisztítsd meg, és vágd fel gerezdekre. Öntsd fel annyi vízzel, hogy egyujjnyira ellepje (kb. 1 liter). Facsard hozzá a citrom levét, dobd bele a fahéjat, a csillagánizst, ízesítsd mézzel, és főzd puhára. Ekkor tedd bele a megtisztított mangószeleteket, emeld ki a vízből a fahéjat és az ánizst. Dobj bele mentalevelet, és turmixold össze a levest. Amikor langyos, keverd bele a tejszínt, és tedd a hűtőbe. Hidegen tálald.

 

Exit mobile version