Hozzávalók:
• 500 ml tej
• 300 ml tejszín
• 5 tojássárgája
• 110 g porcukor
• 1 evőkanál pudingpor
• 100 g étcsokoládé, apróra vágva
• 60 ml Kahlua likőr (kávéízesítésű likőr)
• 3-4 szem durvára vágott dióbél
• 200 g étcsokoládé, megolvasztva
Kenjünk ki hat darab 180 ml-es formát vagy bögrét, béleljük ki fóliával úgy, hogy 5 cm-rel túlnyúljon az oldalán.
Tegyük fagyasztóba.
A tejet és a tejszínt forraljuk fel. A tojássárgáját, a cukrot és a pudingport verjük fel, majd folyamatosan adjuk a forró tejes keverékhez. Tegyük bele az apróra vágott étcsokoládét, és addig keverjük, amíg az elolvad. Keverjük hozzá a likőrt. Öntsük egy tepsibe, fedjük le, és tegyük mélyhűtőbe, amíg megszilárdul.
A fagylaltot daraboljuk fel, keverjük ki elektromos mixerrel, amíg krémesen lágy lesz. Kanalazzuk a masszát az előkészített formákba (óvatosan kocogtassuk meg, hogy a légbuborékok elillanjanak). Fedjük le fóliával, és tegyük mélyhűtőbe, amíg megszilárdul.
A megolvasztott csokoládét terítsük szét két ív 26 × 28 cm-es sütőpapíron, szórjuk meg egy kevés durvára vágott dióval, és hagyjuk állni. Óvatosan válasszuk le a csokoládélapokat a papírról, törjünk belőle kb. 3 × 13 cm-es ék formájú alakzatokat.
A fagylaltot borítsuk ki tányérokra, vegyük le a fóliát. Nyomjuk a csokoládélapokat a fagylalt oldalához. Azonnal tálaljuk.
Hat adag lesz belőle.
Ízvarázs füzetek: Jéghideg nyalánkságok Amíg nem kóstoltuk a házilag készített fagylaltot, addig nem is tudjuk, milyen az igazi, mennyei fagylalt. Krémes, lágy és extravagáns. A házilag készített fagylalt és sörbet maga az élvezet, a kényeztetés, és ha egyszer kipróbáltuk – a szenvedély… Bolti ár: 849 Ft |