Gasztro

3 tipp lecsóra

A lecsó a magyar konyha egyik különleges és jellegzetes eledele. Van, aki rizzsel szereti, van, aki tojással, van, aki kolbásszal gazdagítja, egyesek császárszalonnával, virslivel... Egy hatalmas, nagy karéj fehér kenyér kíséretében.

Minden családnak megvan a maga jellegzetes lecsóspecialitása. Van, aki szaftosan főzi, van, aki levesszerű, híg lében, van, aki sok-sok paprikával készíti, és van, akinél a paradicsom dominál a paprikával szemben. Egy a lényeg, hogy roppanós héjú paprika és ízes, szaftos, de kemény húsú paradicsomok elegyéből álljon.

Ti írtátok – fórumajánló

Lecsóletevés

Lecsó

Lecsós szelet

És persze a nemzetközi étlapokon is találunk lecsószerű egytálételeket. Ilyen a francia–spanyol határvidékről származó hegyes, csípős zöldpaprikából készült pipérade, vagy a padlizsános, cukkinis változata, a ratatouille, amelyet mediterrán vagy francia lecsónak is szokás hívni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top

Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

A hét legizgalmasabb cikkei!
Friss sztárhírek itthonról és külföldről
Tudd meg, mit mond a horoszkópod!
Regisztráció

Elfelejtett jelszavad helyett könnyen tudsz új jelszót megadni, ehhez az alábbi lépéseket kell csak követned:

  1. Add meg az alábbi beviteli mezőben az e-mail címed vagy felhasználóneved
  2. A hozzád tartozó címre kiküldünk egy levelet a jelszócseréhez. Ellenőrizd a SPAM mappádat is, ha nem látod pár percen belül a levelet a beérkezettek között.
  3. A levélben kapott linket 24 órán belül lekattintva eljutsz egy felületre, ahol megadhatod az új jelszavad
  4. Jelentkezz be a friss jelszóval

Fiókod törléséhez add meg a jelszavadat:

Itt tudod a jelszavadat megváltoztatni:

Új jelszó mentése