Gasztro

3 tipp lecsóra

A lecsó a magyar konyha egyik különleges és jellegzetes eledele. Van, aki rizzsel szereti, van, aki tojással, van, aki kolbásszal gazdagítja, egyesek császárszalonnával, virslivel... Egy hatalmas, nagy karéj fehér kenyér kíséretében.

Minden családnak megvan a maga jellegzetes lecsóspecialitása. Van, aki szaftosan főzi, van, aki levesszerű, híg lében, van, aki sok-sok paprikával készíti, és van, akinél a paradicsom dominál a paprikával szemben. Egy a lényeg, hogy roppanós héjú paprika és ízes, szaftos, de kemény húsú paradicsomok elegyéből álljon.

Ti írtátok – fórumajánló

Lecsóletevés

Lecsó

Lecsós szelet

És persze a nemzetközi étlapokon is találunk lecsószerű egytálételeket. Ilyen a francia–spanyol határvidékről származó hegyes, csípős zöldpaprikából készült pipérade, vagy a padlizsános, cukkinis változata, a ratatouille, amelyet mediterrán vagy francia lecsónak is szokás hívni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top